Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Data

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Poniedziałek
20.01.2025 r.

Chleb zwykły i wieloziarnisty (20 g) z masłem (5 g), ser żółty (18 g), pomidor (20 g), kakao, herbata z cytryną (200 ml)

Zupa brokułowa z ziemniakami i natką (250 ml), makaron z pełnego ziarna (80 g), filet z indyka w sosie jogurtowym (70 g), surówka z kapusty czerwonej (80 g), kompot (200 ml)

Budyń śmietankowy z malinami (200 g), wafelek bez cukru (2 szt.)

Wtorek
21.01.2025 r.

Chleb razowy (20 g) z masłem (5 g), pasta warzywna (30 g), ogórek zielony (20 g), herbata owocowa (200 ml)

Rosół z makaronem i natką (250 ml), ziemniaki z koperkiem (150 - 200 g), potrawka z kurczaka (70 g), fasolka szparagowa (80 g), kompot (200 ml)

Serek DANIO (150 g), banan (1 szt.)

Środa
22.01.2025 r.

Bułka dyniowa (0,5 szt.) z masłem (5 g), twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką (30 g), kakao, herbata z cytryną (200 ml)

Barszczyk czerwony z ziemniakami i natką (250 ml), ryż brązowy (60 g), łopatka z warzywami (120 – 150 g), kompot (200 ml)

Jogurt owocowy (150 g), batonik musli (1 szt.), jabłko (0,5 szt.)

Czwartek
23.01.2025 r.

Kaszka kukurydziana na mleku (200 ml), chleb razowy (20 g), z masłem (5 g), pasztet pieczony (30 g), ogórek kiszony (20 g), herbata z cytryną (200 ml)

Zupa pomidorowa z makaronem i natką (250 ml), ziemniaki z koperkiem (150 - 200 g), ryba pieczona (60 g), surówka z kapusty kiszonej (80 g), kompot (200 ml

Kisiel owocowy (200 ml), pałki kukurydziane (2 szt.), mleko ze słomką (200 ml), kiwi (1 szt.)

Piątek
24.01.2025 r. 

Chleb orkiszowy i wieloziarnisty (20 g) z masłem (5 g), parówka z szynki (1 szt.), ketchup, ogórek zielony (20 g), kakao, herbata z cytryną (200 ml)

Krupnik z ziemniakami na mięsie z natką (250 ml), kluski na parze z musem jagodowym (2 szt.), kompot (200 ml)

Rogal maślany z masłem i miodem (1 szt.), mleko, herbata owocowa (200 ml), mandarynka (1 szt.)

Między posiłkami podajemy wodę mineralną niegazowaną.

Alergeny występujące w wyżej wymienionych potrawach: gluten, pszenica, żyto, soja, mleko, jajka, kakao, seler, cytrusy, truskawki, ryby.

W jadłospisie mogą wystąpić zmiany.