Jadłospis
Data | Śniadanie | Obiad | Podwieczorek |
---|---|---|---|
Poniedziałek | Chleb zwykły (20 g) z masłem (5 g), kiełbasa szynkowa (30 g), ogórek zielony (20 g), kawa, herbata z cytryną (200 ml) | Krupnik z ziemniakami i natką na mięsie (250 ml), placki z jabłkiem (150 - 200 g), kompot (200 ml) | Bułka kajzerka (20 g) z masłem (5 g), pasta warzywna (30 g), ogórek kiszony (20 g), kakao, herbata z cytryną (200 ml), mandarynka (1 szt.) |
Wtorek | Bułka kajzerka (20 g) z masłem (5 g), ser żółty (18 g), pomidor (20 g), kakao, herbata z cytryną (200 ml) | Kartoflanka z natką (250 ml), naleśniki z dżemem (2 szt.), kompot (200 ml) | Budyń waniliowy (200 g), jabłko (0,5 szt.) |
Środa |
-------------------------- |
-------------------------- |
-------------------------- |
Czwartek |
-------------------------- |
-------------------------- |
-------------------------- |
Piątek | Chleb (20 g) z masłem (5 g), pasztet drobiowy (30 g), ogórek kiszony (20 g), kawa, herbata z cytryną (200 ml) | Zupa pomidorowa z ryżem i natką (250 ml), ziemniaki z koperkiem (150 - 200 g), jajko sadzone (1 szt.), surówka z kapusty kiszonej (80 g), kompot (200 ml) | Kisiel owocowy (200 ml), jabłko (0,5 szt.), pałki kukurydziane (2 szt.) |
Między posiłkami podajemy wodę mineralną niegazowaną.
Alergeny występujące w wyżej wymienionych potrawach: gluten, pszenica, żyto, soja, mleko, jajka, kakao, seler, cytrusy, truskawki, ryby.
W jadłospisie mogą wystąpić zmiany.