Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Data

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Poniedziałek
15.09.2025 r.

Chleb zwykły (20 g) z masłem (5 g), szynka z indyka (30 g), sałata, pomidor (25 g), kawa, herbata z cytryną (200 ml)

Zupa fasolowa z ziemniakami na mięsie (250 ml), naleśniki z serem i malinami (150 - 200 g), kompot (200 ml)

Bułka kajzerka (20 g) z masłem (5 g), pasta z tuńczyka (30 g), ogórek kiszony (20 g), kawa, herbata z cytryną (200 ml), jabłko (0,5 szt.)

Wtorek
16.09.2025 r.

Chleb razowy (20 g) z masłem (5 g), serek Almette (18 g), papryka kolorowa (20 g), herbata z cytryną (200 ml)

Zupa pomidorowa z ryżem i natką (250 ml), ziemniaki z koperkiem (150 - 200 g), pieczeń drobiowa (60 g), mizeria (80 g), kompot
(200 ml)

Koktajl mleczno-truskawkowy (200 ml), chrupki kukurydziane

Środa
17.09.2025 r.

Bułka ziarnista (20 g) z masłem (5 g), pasta z jajka i kiełbasy (1 szt.), rzodkiewka, ogórek zielony (25 g), kakao, herbata z cytryną (200 ml)

Kapuśniak z młodej kapusty z ziemniakami i natką (250 ml), spaghetti z mięsem i serem żółtym (150 – 200 g), surówka z selera
i rodzynek (80 g), kompot (200 ml)

Budyń śmietankowy z borówkami (200 g), wafelek bez cukru (2 szt.), woda z cytryną (200 ml)

Czwartek
18.09.2025 r.

Chleb orkiszowy (20 g) z masłem (5 g), ser żółty (18 g), pomidor (20 g), herbata z cytryną (200 ml)

Ryżanka zabielana z natką (250 ml), ziemniaki z koperkiem (150 - 200 g), ryba pieczona (60 g), sos jogurtowo-cytrynowy, surówka z kapusty kiszonej (80 g), kompot (200 ml)

Kisiel owocowy (200 ml), pałki kukurydziane (2 szt.), mleko ze słomką (200 ml), gruszka

Piątek
19.09.2025 r.

Chleb razowy (20 g) z masłem (5 g), filet maślany z indyka (30 g), sałata, papryka czerwona (25 g), kakao, herbata z cytryną (200 ml)

Barszczyk biały z ziemniakami (250 ml), kasza gryczana (80 g), gulasz wołowy (70 g), surówka z buraczku i jabłka (80 g), kompot (200 ml)

Pizza z serem (150 - 200 g), soczek KUBUŚ (150 ml), chipsy owocowe

Między posiłkami podajemy wodę mineralną niegazowaną.

Alergeny występujące w wyżej wymienionych potrawach: gluten, pszenica, żyto, soja, mleko, jajka, kakao, seler, cytrusy, truskawki, ryby.

W jadłospisie mogą wystąpić zmiany.