Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Data

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Poniedziałek
16.06.2025 r.

Chleb orkiszowy (20 g) z masłem (5 g), filet maślany z kurczaka (30 g), sałata, pomidor (25 g), kawa, herbata z cytryną (200 ml)

Boćwina z ziemniakami i natką (250 ml), spaghetti z mięsem i serem (150 – 200 g), surówka z kapusty młodej (80 g), kompot (200 ml)

Deser owocowy (200 g), chrupki kukurydziane (2 szt.)

Wtorek
17.06.2025 r.

Kaszka kukurydziane na mleku(200 ml), bułka kajzerka (20 g) z masłem (5 g), serek homogenizowany (30 g), herbata z cytryną (200 ml), marchewka do pochrupania

Zupa pomidorowa z makaronem i natką (200 ml), ziemniaki z koperkiem (150 – 200 g), udko pieczone (1 szt.), marchewka gotowana (80 g), kompot (200 ml)

Ciasto drożdżowe (2 szt.), mleko, herbata owocowa (200 ml), cząstka arbuza

Środa
18.06.2025 r.

Chleb ziarnisty (20 g) z masłem (5 g), jajko gotowane (1 szt.), szczypiorek, papryka żółta (25 g), kakao, herbata z cytryną (200 ml)

Rosołek z manną i natką (250 ml), ziemniaki z koperkiem (150 - 200 g), ryba pieczona z sosem jogurtowo-cytrynowym (70 g), surówka z czerwonej kapusty kiszonej  (80 g), kompot (200 ml)

Koktajl mleczno-owocowy (200 ml), ciasteczka owsiane (2 szt.)

Czwartek
19.06.2025 r.

 

 

-------------------------

 

 

-------------------------

 

 

-------------------------

Piątek
20.06.2025 r.

Chleb zwykły (20 g) z masłem (5 g), pasztet drobiowy (30 g), ogórek kiszony (20 g), kawa, herbata z cytryną (200 ml)

Ryżanka zabielana z natką (250 ml), ziemniaki z koperkiem (150 – 200 g), jajko sadzone (1 szt.), fasolka szparagowa (80 g), kompot (200 ml)

Kisiel owocowy (200 ml), chipsy owocowe (17 g)

Między posiłkami podajemy wodę mineralną niegazowaną.

Alergeny występujące w wyżej wymienionych potrawach: gluten, pszenica, żyto, soja, mleko, jajka, kakao, seler, cytrusy, truskawki, ryby.

W jadłospisie mogą wystąpić zmiany.