Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Data

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Poniedziałek
03.11.2025 r.

Chleb zwykły (20 g) z masłem (5 g), szynka z indyka (30 g), sałata, pomidor (25 g), kawa, herbata z cytryną (200 ml)

Barszcz ukraiński z ziemniakami i fasolą na mięsie (250 ml), makaron z truskawkami (150 – 200 g), kompot (200 ml)

Bułka kajzerka (20 g) z masłem (5 g), dżem z czarnej porzeczki (5 g), mleko, herbata z cytryną (200 ml), jabłko (0,5 szt.)

Wtorek
04.11.2025 r.

Granole owocowe na mleku (200 ml), chleb razowy (20 g) z masłem (5 g), ser żółty (18 g), rzodkiewka (20 g), herbata z cytryną (200 ml)

Rosołek z manną i natką (250 ml), ziemniaki z koperkiem (150 - 200 g), filet z kurczaka z warzywami (120 - 150 g), kompot (200 ml)

Kisiel owocowy (200 ml), biszkopcik bez cukru, jogurt naturalny (150 ml), banan (1 szt.)

Środa
05.11.2025 r.

Chleb graham (20 g) z masłem (5 g), pasta z makreli (30 g), ogórek kiszony (20 g), kawa, herbata z cytryną (200 ml)

Zupa ogórkowa z ziemniakami i natką (250 ml), kasza gryczana (80 g), kotlet mielony w sosie własnym (70 g), surówka z buraczku i jabłka (80 g), kompot (200 ml)

Manna na gęsto (200 g), chipsy gruszkowe (18 g) woda z cytryną (200 ml)

Czwartek
06.11.2025 r.

Bułka ziarnista (20 g) z masłem (5 g), szynka wiejska (30 g), ogórek zielony (20 g), kakao, herbata z cytryną (200 ml)

Zupa-krem z dyni z grzanką (250 ml), ziemniaki z koperkiem (150 - 200 g), ryba smażona (60 g), surówka z kapusty kiszonej (80 g), kompot (200 ml)

Jogurt owocowy (150 ml), wafelek bez cukru (2 szt.)

Piątek
07.11.2025 r.

Płatki ryżowe na mleku (200 ml), chleb orkiszowy (20 g) z masłem (5 g), ser biały (30 g), rzodkiewka (20 g), herbata z cytryną (200 ml)

Barszcz biały z ziemniakami (250 ml), łazanki z kapustą i kiełbasą  (150 - 200 g), kompot (200 ml)

Tosty z serem żółtym (2 szt.), ketchup, kakao, herbata owocowa (200 ml), jabłko (0,5 szt.)

Między posiłkami podajemy wodę mineralną niegazowaną.

Alergeny występujące w wyżej wymienionych potrawach: gluten, pszenica, żyto, soja, mleko, jajka, kakao, seler, cytrusy, truskawki, ryby.

W jadłospisie mogą wystąpić zmiany.