Jadłospis
Data | Śniadanie | Obiad | Podwieczorek |
---|---|---|---|
Poniedziałek | Chleb graham (20 g) z masłem (5 g), pasztet pieczony (30 g), ogórek zielony, papryka czerwona (25 g), kawa, herbata z cytryną (200 ml)) | Zupa pomidorowa z makaronem (250 ml), ziemniaki z koperkiem (150 - 200 g), kotlet mielony (60 g), surówka z kapusty kiszonej (80 g), kompot (200 ml) | Serek DANIO (150 ml), pałki kukurydziane (2 szt.), jabłko (0,5 szt.) |
Wtorek | Płatki ryżowe na mleku (200 ml), bułka kajzerka (20 g) z masłem (5 g), pasta warzywna (30 g), pomidor (20 g), herbata z cytryną (200 ml) | Zupa fasolowa z ziemniakami na mięsie (250 ml), pierogi z serem polane truskawkami (150 – 200 g), kompot (200 ml) | Kisiel owocowy (200 ml), jogurt naturalny (150 ml), banan (1 szt.) |
Środa | Chleb razowy (20 g) z masłem (5 g), twarożek ze szczypiorkiem (30 g), rzodkiewka (20 g), kakao, herbata z cytryną (200 ml) | Zupa pieczarkowa z kaszą i natką (250 ml), ziemniaki z koperkiem (150 - 200 g), ryba smażona (60 g), mizeria (80 g), kompot (200 ml) | Mus owocowy (150 ml), ciasteczko owsiane (1 szt.), woda z cytryną (200 ml) |
Czwartek | Płatki zbożowe na mleku (200 ml), chleb ziarnisty (20 g) z masłem (5 g), polędwica sopocka (30 g), sałata, pomidor (25 g), herbata z cytryną (200 ml) | Zupa brokułowa z ziemniakami i natką (200 ml), kasza gryczana (80 g), karkówka pieczona w sosie własnym (70 g), surówka z marchwi i pora (80 g), kompot (200 ml) | Ciasto drożdżowe (2 szt.), mleko, herbata owocowa (200 ml), winogrono |
Piątek | Chleb zwykły (20 g) z masłem (5 g), pasta z makreli z groszkiem (30 g), ogórek kiszony (20 g), kawa, herbata z cytryną (200 ml) | Ryżanka zabielana z natką (250 ml), ziemniaki z koperkiem (150 – 200 g), filet z kurczaka w sosie jogurtowym (70 g), sałatka wiosenna (80 g), kompot (200 ml) | Jogurt owocowy bez cukru (150 ml), pałki kukurydziane (2 szt.), mandarynka (1 szt.) |
Między posiłkami podajemy wodę mineralną niegazowaną.
Alergeny występujące w wyżej wymienionych potrawach: gluten, pszenica, żyto, soja, mleko, jajka, kakao, seler, cytrusy, truskawki, ryby.
W jadłospisie mogą wystąpić zmiany.