Jadłospis
Data | Śniadanie | Obiad | Podwieczorek |
---|---|---|---|
Poniedziałek | Bułka kajzerka (20 g) z masłem (5 g), szynka z indyka (30 g), sałata, pomidor (25 g), kawa mleczna, herbata z cytryną (200 ml), morela suszona | Zupa z ciecierzycy z ziemniakami na mięsie (250 ml), placki z jabłkiem (150 - 200 g), plaster ananasa (1 szt.), kompot (200 ml) | Chleb (20 g) z masłem (5 g), pasta z jajka i makreli w pomidorach (30 g), ogórek kiszony (20 g), kawa, herbata z cytryną (200 ml), mandarynka (1 szt.) |
Wtorek | Kluski lane na mleku (200 ml), Chleb razowy (20 g) z masłem (5 g), ser żółty (18 g), rzodkiewka (20 g), herbata z cytryną (200 ml) | Zupa pomidorowa z makaronem i natką (250 ml), ziemniaki z koperkiem (150 - 200 g), schab w sosie pieczarkowym (70 g), sałata w jogurcie (80 g), kompot (200 ml) | Kisiel owocowy (200 g), biszkopciki (7 g), mleko ze słomką (200 ml), gruszka (0,5 szt.) |
Środa |
------------------------ |
------------------------ |
------------------------ |
Czwartek | Chleb (20 g) z masłem (5 g), pasztet drobiowy (30 g), ogórek kiszony (20 g), kakao, herbata z cytryną (200 ml), daktyle suszone | Ryżanka zabielana z natką (250 ml), ziemniaki z koperkiem (150 - 200 g), jajko sadzone (1 szt.), fasolka szparagowa (80 g), kompot (200 ml) | Chleb (20 g) z masłem (5 g) i dżem (15 g), mleko (200 ml), herbata owocowa (200 ml), jabłko (0,5 szt.) |
Piątek |
------------------------ |
------------------------ |
------------------------ |
Między posiłkami podajemy wodę mineralną niegazowaną.
Alergeny występujące w wyżej wymienionych potrawach: gluten, pszenica, żyto, soja, mleko, jajka, kakao, seler, cytrusy, truskawki, ryby.
W jadłospisie mogą wystąpić zmiany.