Jadłospis
Data | Śniadanie | Obiad | Podwieczorek |
---|---|---|---|
Poniedziałek | Chleb orkiszowy (20 g) z masłem (5 g), filet maślany z kurczaka (30 g), sałata, pomidor (25 g), kawa, herbata z cytryną (200 ml) | Boćwina z ziemniakami i natką (250 ml), spaghetti z mięsem i serem (150 – 200 g), surówka z kapusty młodej (80 g), kompot (200 ml) | Deser owocowy (200 g), chrupki kukurydziane (2 szt.) |
Wtorek | Kaszka kukurydziane na mleku(200 ml), bułka kajzerka (20 g) z masłem (5 g), serek homogenizowany (30 g), herbata z cytryną (200 ml), marchewka do pochrupania | Zupa pomidorowa z makaronem i natką (200 ml), ziemniaki z koperkiem (150 – 200 g), udko pieczone (1 szt.), marchewka gotowana (80 g), kompot (200 ml) | Ciasto drożdżowe (2 szt.), mleko, herbata owocowa (200 ml), cząstka arbuza |
Środa | Chleb ziarnisty (20 g) z masłem (5 g), jajko gotowane (1 szt.), szczypiorek, papryka żółta (25 g), kakao, herbata z cytryną (200 ml) | Rosołek z manną i natką (250 ml), ziemniaki z koperkiem (150 - 200 g), ryba pieczona z sosem jogurtowo-cytrynowym (70 g), surówka z czerwonej kapusty kiszonej (80 g), kompot (200 ml) | Koktajl mleczno-owocowy (200 ml), ciasteczka owsiane (2 szt.) |
Czwartek |
------------------------- |
------------------------- |
------------------------- |
Piątek | Chleb zwykły (20 g) z masłem (5 g), pasztet drobiowy (30 g), ogórek kiszony (20 g), kawa, herbata z cytryną (200 ml) | Ryżanka zabielana z natką (250 ml), ziemniaki z koperkiem (150 – 200 g), jajko sadzone (1 szt.), fasolka szparagowa (80 g), kompot (200 ml) | Kisiel owocowy (200 ml), chipsy owocowe (17 g) |
Między posiłkami podajemy wodę mineralną niegazowaną.
Alergeny występujące w wyżej wymienionych potrawach: gluten, pszenica, żyto, soja, mleko, jajka, kakao, seler, cytrusy, truskawki, ryby.
W jadłospisie mogą wystąpić zmiany.