Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Data

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Poniedziałek
17.11.2025 r.

Chleb zwykły (20 g) z masłem (5 g), szynka drobiowa (30 g), ogórek zielony (20 g), kawa, herbata z cytryną (200 ml)

Zupa fasolowa z ziemniakami na mięsie (250 ml), racuchy z twarogiem (150 – 200 g), surówka z marchwi (80 g), kompot (200 ml)

Bułka kajzerka (20 g) z masłem (5 g), pasta z makreli i jajka (30 g), papryka zielona (20 g), kawa, herbata z cytryną (200 ml), mandarynka

Wtorek
18.11.2025 r.

Płatki cini-mini na mleku (200 ml), chleb razowy (20 g) z masłem (5 g), ser żółty (18 g), pomidor (20 g), herbata z cytryną (200 ml)Zupa neapolitańska z makaronem i natką (250 ml), ziemniaki z koperkiem (150 - 200 g), pieczeń rzymska (60 g), buraczek gotowany (80 g), kompot (200 ml)Kisiel owocowy (200 ml), jogurt naturalny (150 ml), pałki kukurydziane (7 g)

Środa
19.11.2025 r.

Chleb graham (20 g) z masłem (5 g), pasztet pieczony (30 g), ogórek kiszony (20 g), kawa, herbata z cytryną (200 ml))

Krupnik z ziemniakami i natką (250 ml), makaron z pełnego ziarna (80 g), gulasz wieprzowy (70 g), surówka z kapusty pekińskiej (80 g), kompot (200 ml)

Budyń malinowy (200 g), wafelek bez cukru (2 szt.), woda z cytryną (200 ml), kiwi

Czwartek
20.11.2025 r.

Kaszka kukurydziana na mleku (200 ml), chleb orkiszowy (20 g) z masłem (5 g), twarożek ze szczypiorkiem (30 g), rzodkiewka (20 g), herbata z cytryną (200 ml)

Zupa ogórkowa z ziemniakami i natką (250 ml), kasza jęczmienna (80 g), schab pieczony w sosie własnym (70 g), marchewka-Junior (80 g), kompot (200 ml)

Owocowy talerz (200 g)

Piątek
21.11.2025 r.

Chleb razowy (20 g) z masłem (5 g), jajko gotowane (1 szt.), szczypiorek, papryka czerwona (25 g), kakao, herbata z cytryną (200 ml)

Czerwony barszczyk zabielany z makaronem (250 ml), ziemniaki z koperkiem (150 - 200 g), ryba smażona (60 g), surówka z kapusty kiszonej (80 g), kompot (200 ml)

Serek DANIO (150 g), jabłko

Między posiłkami podajemy wodę mineralną niegazowaną.

Alergeny występujące w wyżej wymienionych potrawach: gluten, pszenica, żyto, soja, mleko, jajka, kakao, seler, cytrusy, truskawki, ryby.

W jadłospisie mogą wystąpić zmiany.