Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Data

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Poniedziałek
12.05.2025 r.

Chleb ziarnisty i zwykły (20 g) z masłem (5 g), szynka wiejska (30 g), sałata, pomidor (25 g), kawa, herbata z cytryną (200 ml)

Zupa pieczarkowa z ziemniakami i natką (250 ml), spaghetti z mięsem i serem żółtym (150 – 200 g), surówka z młodej kapusty (80 g), kompot (200 ml)

Serek DANIO (150 g), wafelek bez cukru (2 szt.), mandarynka (1 szt.)

Wtorek
13.05.2025 r.

Manna na mleku (200 ml), bułka kajzerka (20 g) z masłem (5 g), pasta warzywna (30 g), ogórek zielony (20 g), herbata z cytryną (200 ml)

Zupa neapolitańska z makaronem i natką (250 ml), ziemniaki z koperkiem (150 – 200 g), wątroba drobiowa w sosie własnym (70 g), sałatka wiosenna (80 g), kompot (200 ml)

Koktajl owocowy (200 ml), ciasteczko owsiane (2 szt.)

Środa
14.05.2025 r.

Chleb graham i wieloziarnisty (20 g) z masłem (5 g), pasta z dorsza wędzonego i sera z groszkiem (30 g), ogórek kiszony (20 g), kawa, herbata z cytryną (200 ml)

Kapuśniak z kapusty kiszonej z ziemniakami (250 ml), kasza jęczmienna (80 g), filet z indyka w sosie jogurtowym (70 g), marchewka z groszkiem (80 g), kompot (200 ml)

Budyń z wiśniami (200 g), pałki kukurydziane (2 szt.)

Czwartek
15.05.2025 r.

Płatki z pełnego ziarna na mleku (200 ml), chleb razowy (20 g) z masłem (5 g), ser żółty (18 g), rzodkiewka (20 g), herbata z cytryną (200 ml)

Pomidorowa z lanymi kluseczkami i natką (200 ml), ziemniaki z koperkiem (150 – 200 g), kotlet z dorsza (60 g), mizeria (80 g), kompot (200 ml)

Talerz owocowy (200 g)

Piątek
16.05.2025 r.

Chleb orkiszowy i graham (20 g) z masłem (5 g), pasztet pieczony (30 g), papryka kolorowa (20 g), kakao, herbata z cytryną (200 ml)

Krupnik z ziemniakami i natką (250 ml), bułki na parze polane musem jogurtowo-truskawkowym (2 szt.), kompot (200 ml)

Tosty z serem żółtym (2 szt.), ketchup, mleko, herbata owocowa (200 ml), jabłko (0,5 szt.)

Między posiłkami podajemy wodę mineralną niegazowaną.

Alergeny występujące w wyżej wymienionych potrawach: gluten, pszenica, żyto, soja, mleko, jajka, kakao, seler, cytrusy, truskawki, ryby.

W jadłospisie mogą wystąpić zmiany.