Jadłospis
Data | Śniadanie | Obiad | Podwieczorek |
|---|---|---|---|
Poniedziałek | Chleb zwykły (20 g) z masłem (5 g), szynka drobiowa (30 g), ogórek zielony (20 g), kawa, herbata z cytryną (200 ml) | Zupa fasolowa z ziemniakami na mięsie (250 ml), racuchy z twarogiem (150 – 200 g), surówka z marchwi (80 g), kompot (200 ml) | Bułka kajzerka (20 g) z masłem (5 g), pasta z makreli i jajka (30 g), papryka zielona (20 g), kawa, herbata z cytryną (200 ml), mandarynka |
Wtorek | Płatki cini-mini na mleku (200 ml), chleb razowy (20 g) z masłem (5 g), ser żółty (18 g), pomidor (20 g), herbata z cytryną (200 ml) | Zupa neapolitańska z makaronem i natką (250 ml), ziemniaki z koperkiem (150 - 200 g), pieczeń rzymska (60 g), buraczek gotowany (80 g), kompot (200 ml) | Kisiel owocowy (200 ml), jogurt naturalny (150 ml), pałki kukurydziane (7 g) |
Środa | Chleb graham (20 g) z masłem (5 g), pasztet pieczony (30 g), ogórek kiszony (20 g), kawa, herbata z cytryną (200 ml)) | Krupnik z ziemniakami i natką (250 ml), makaron z pełnego ziarna (80 g), gulasz wieprzowy (70 g), surówka z kapusty pekińskiej (80 g), kompot (200 ml) | Budyń malinowy (200 g), wafelek bez cukru (2 szt.), woda z cytryną (200 ml), kiwi |
Czwartek | Kaszka kukurydziana na mleku (200 ml), chleb orkiszowy (20 g) z masłem (5 g), twarożek ze szczypiorkiem (30 g), rzodkiewka (20 g), herbata z cytryną (200 ml) | Zupa ogórkowa z ziemniakami i natką (250 ml), kasza jęczmienna (80 g), schab pieczony w sosie własnym (70 g), marchewka-Junior (80 g), kompot (200 ml) | Owocowy talerz (200 g) |
Piątek | Chleb razowy (20 g) z masłem (5 g), jajko gotowane (1 szt.), szczypiorek, papryka czerwona (25 g), kakao, herbata z cytryną (200 ml) | Czerwony barszczyk zabielany z makaronem (250 ml), ziemniaki z koperkiem (150 - 200 g), ryba smażona (60 g), surówka z kapusty kiszonej (80 g), kompot (200 ml) | Serek DANIO (150 g), jabłko |
Między posiłkami podajemy wodę mineralną niegazowaną.
Alergeny występujące w wyżej wymienionych potrawach: gluten, pszenica, żyto, soja, mleko, jajka, kakao, seler, cytrusy, truskawki, ryby.
W jadłospisie mogą wystąpić zmiany.
