Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Data

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Poniedziałek
24.03.2025 r.

Chleb zwykły i wieloziarnisty (20 g) z masłem (5 g), szynka wiejska (30 g), sałata, pomidor (25 g), kakao, herbata z cytryną (200 ml)

Krupnik z ziemniakami i natką (250 ml), makaron z pełnego ziarna (80 g), gulasz wieprzowy (70 g), sałatka z ogórka kiszonego i cebuli (80 g), kompot (200 ml)

Kisiel owocowy (200 ml), mleko ze słomką (200 ml), suszone jabłuszka (18 g)

Wtorek
25.03.2025 r.

Kaszka kukurydziana na mleku (200 ml), bułka kajzerka (20 g) z masłem (5 g), ser żółty (18 g), ogórek zielony, rzodkiewka (25 g), herbata z cytryną (200 ml)

Zupa pieczarkowa z kaszą i natką (250 ml), ziemniaki z koperkiem (150 – 200 g), pieczeń rzymska (60 g),  buraczek gotowany (80 g), kompot (200 ml)

Gruszka w czekoladzie (1 szt.), jogurt naturalny (150 ml)

Środa
26.03.2025 r.

Chleb zwykły i wieloziarnisty (20 g) z masłem (5 g), jajko na twardo (1 szt.), szczypiorek, rzodkiewka (25 g), kakao herbata z cytryną (200 ml), orzechy nerkowca

Zupa grochowa z ziemniakami na mięsie (250 ml), kluski leniwe polane masełkiem (150 - 200 g), plaster ananasa, kompot (200 ml)

Bułka kajzerka (20 g) z masłem (5 g), pasta z makreli wędzonej (30 g), ogórek kiszony (20 g), kawa, herbata z cytryną (200 ml), jabłko (0,5 szt.)

Czwartek
27.03.2025 r.

Płatki cini-mini na mleku (200 ml), bułka kajzerka (20 g) z masłem (5 g), serek Almette (30 g), ogórek zielony (20 g), herbata z cytryną (200 ml)

Czerwony barszczyk zabielany z makaronem (250 ml),  ziemniaki z koperkiem (150 - 200 g), kotlet schabowy (60 g), sałata w jogurcie (80 g), kompot (200 ml)

Jogurt owocowy bez cukru (200 ml), pałki kukurydziane (4 szt.)

Piątek
28.03.2025 r.

Chleb orkiszowy i wieloziarnisty (20 g) z masłem (5 g), pasztet pieczony (30 g), ogórek kiszony, papryka żółta (25 g), kawa, herbata z cytryną (200 ml),

Barszcz biały z ziemniakami (250 ml), kasza jęczmienna (80 g), pulpet z dorsza w sosie pomidorowym (70 g), surówka z kapusty kiszonej (80 g), kompot (200 ml)

Manna na gęsto z wiśniami (200 g), wafelek bez cukru (2 szt.)

Między posiłkami podajemy wodę mineralną niegazowaną.

Alergeny występujące w wyżej wymienionych potrawach: gluten, pszenica, żyto, soja, mleko, jajka, kakao, seler, cytrusy, truskawki, ryby.

W jadłospisie mogą wystąpić zmiany.