Jadłospis
Data | Śniadanie | Obiad | Podwieczorek |
|---|---|---|---|
Poniedziałek | Bułka kajzerka (20 g) z masłem (5 g), pasztet drobiowy (30 g), pomidor (20 g), kawa, herbata z cytryną (200 ml) | Krupnik z ziemniakami i natką na mięsie (250 ml), placki z cukinii (150 - 200 g), kompot (200 ml) | Chleb (20 g) z masłem (5 g), pasta z kiełbasy i sera żółtego (20 g), kawa, herbata z cytryną (200 ml), maliny (80 g) |
Wtorek | Płatki ryżowe na mleku (200 ml), bułka kajzerka (20 g) z masłem (5 g), ser żółty (18 g), ogórek kiszony, pomidor (25 g), herbata z cytryną (200 ml) | Barszcz czerwony zabielany z makaronem (250 ml), ziemniaki z koperkiem (150 - 200 g), ryba pieczona (70 g), surówka z kapusty młodej (80 g), kompot (200 ml) | Ciasto drożdżowe (40 g), mleko, herbata owocowa (200 ml), winogrono (80 g) |
Środa | Chleb razowy (20 g) z masłem (5 g), pasta z makreli w pomidorach (30 g), ogórek małosolny (20 g), kawa, herbata z cytryną (200 ml) | Zupa z soczewicy z ziemniakami i pomidorami na mięsie (250 ml), kluski leniwe polane masełkiem (150 - 200 g), surówka z marchewki i jabłka (80 g), kompot (200 ml) | Banan w czekoladzie (1 szt.), jogurt naturalny (150 ml) |
Czwartek | Kaszka kukurydziana na mleku (200 ml), chleb graham (20 g) z masłem (5 g), ser biały (30 g), rzodkiewka (20 g), herbata z cytryną (200 ml) | Rosół z makaronem i natką (250 ml), ziemniaki z koperkiem (200 g), potrawka z kurczaka (70 g), fasolka szparagowa (80 g), kompot (200 ml) | Serek Danio (150 ml), chrupki kukurydziane (7 g), śliwka (1 szt.) |
Piątek | Bułka ziarnista (20 g) z masłem (5 g), kiełbasa szynkowa (30 g), sałata, pomidor (25 g), kakao, herbata z cytryną (200 ml) | Zupa ogórkowa z ziemniakami i natką (250 ml), kasza gryczana (80 g), sztuka mięsa w sosie własnym (60 g), surówka z kapusty kiszonej (80 g), kompot (200 ml) | Galaretka owocowa z jogurtem i borówką (200 ml), pałki kukurydziane (2 szt.) |
Między posiłkami podajemy wodę mineralną niegazowaną.
Alergeny występujące w wyżej wymienionych potrawach: gluten, pszenica, żyto, soja, mleko, jajka, kakao, seler, cytrusy, truskawki, ryby.
W jadłospisie mogą wystąpić zmiany.
